32-bit Vs 64-bit - Ποια είναι κατάλληλα στο laptop μου

32bit και 64bit
Πως θα καταλάβω ποιος τύπος είναι εγκατεστημένος στο laptop και τι προγράμματα πρέπει να εγκαθιστώ; Υπάρχουν 32bit και 64bit. Τι σημαίνει αυτό;
Οι μέρες των Windows XP και Vista έχουν παρέλθει (δε ξέρω αν το έμαθες, βγήκαν και Windows 10)… αν και τα τελευταία χρησιμοποιούνται ακόμη. Οπότε θα ασχοληθούμε με τις 2 τελευταίες εκδόσεις. Η πρώτη μου απορία σχετικά με τις εκδόσεις bit δημιουργήθηκε σε μια έρευνα που έκανα για αγορά γνήσιου λειτουργικού και είδα αυτό Windows 7 32bit και 64bit. Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως τα 64 θα είναι πιο γρήγορα και πιο καινούρια. Η αλήθεια βρίσκεται στη μέση.
Ποια είναι η διαφορά τους;
Η λειτουργία τους βασίζεται στην επεξεργασία δεδομένων και συνεπώς στο κομμάτι του κεντρικού επεξεργαστή. Αυτός έχει τη δυνατότητα να συνεργάζεται με τα Windows και να διαχειρίζεται πληροφορίες. Η ανάλογη έκδοση πρέπει να συμβαδίζει με τον τύπο του επεξεργαστή, ο οποίος είναι επίσης 32-bit και 64-bit. Ο τελευταίος τύπος χρησιμοποιεί μεγαλύτερο εύρος μνήμης, και διαχειρίζεται περισσότερα δεδομένα σε λιγότερο χρονικό διάστημα.
<script>
<script>
Που θα δω τον τύπο του λειτουργικού μου;
Θα μπεις στον Πίνακα Ελέγχου από την Έναρξη
1.πινακας ελεγχου


Μετά Σύστημα και συντήρηση και τέλος Σύστημα.
2.Συστημα

Εκεί μέσα θα δεις τον Τύπο συστήματος.


Τι χρειάζομαι για να βάλω Windows 7 64 bit;
Παραπάνω αναφέραμε πως όσο περισσότερα bit, τόσο μεγαλύτερη μνήμη. Μνήμη εννοούμε την RAM. Αν έχεις 4GB ή περισσότερα βάζεις 64 bit, αν έχεις λιγότερα βάζεις 32 bit. Ανάλογου τύπου drivers εγκαθιστάς στο σύστημα σου, γιατί αν βάλεις πρόγραμμα οδήγησης 32bit σε λειτουργικό 64αρη, θα υπάρχει ασυμβατότητα και φυσικά δε θα λειτουργεί. Βέβαια στα κανονικά προγράμματα που χρησιμοποιείς δεν ισχύει κατ’ ανάγκη. Ορισμένα θα λειτουργούν κι άλλα θα έχουν θέματα.

Βέβαια σε ότι αφορά την αναβάθμιση δεν αλλάζει η έκδοση. Θα χρειαστεί να αλλάξετε το λειτουργικό και κατά συνέπεια τους ανάλογους drivers.   
3.εικονα


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως μπορώ να κάνω επισκευή στο τροφοδοτικό laptop;

Γιατί δεν ανοίγει το λαπτοπ ή το PC;

Πως κάνω μια σύνδεση laptop με τηλεόραση;