Προστασία προσωπικών δεδομένων στον υπολογιστή

προσωπικο απορρητο ασφαλες
Θέλω να προστατέψω τα προσωπικά μου δεδομένα σε αρχεία και ιστοσελίδες από τρίτους. Τι μπορώ να κάνω;
Τα προσωπικά δεδομένα σε ένα υπολογιστικό σύστημα βρίσκονται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες. Αυτές οι τοποθεσίες μένουν εκτεθειμένες ΑΝ δε κάνουμε κάποιες ενέργειες.
Ασφάλεια απορρήτου περιηγητώνΓια τους χρήστες του Internet Explorer 8 την απάντηση δίνει απευθείας η Microsoft (http://windows.microsoft.com/el-gr/windows-vista/security-and-privacy-features-in-internet-explorer-8). Θα επισημάνω τα πιο ουσιώδη στις επόμενες εικόνες
Ο Explorer έχει τις εξής δυνατότητες ασφαλείας
ασφαλεια internet explorer
<script>
<script>
 Προστασία απορρήτου όσο βρίσκεσαι online
online προστασια απορρητου
Για όσους δε τα πάνε καλά με τον παραπάνω περιηγητή, και χρησιμοποιούν τον Chrome και υπηρεσίες της Google, μπορούν να κινηθούν όπως ορίζει η ασφάλεια απορρήτου της Google (https://www.google.com/intl/el_gr/goodtoknow/online-safety/security-tools/) . Να τονίσω την χρησιμότητα της ανώνυμης περιήγησης πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Ctrl+Shift+N.
Και στον Mozilla Firefox υπάρχει κάτι ανάλογο πληκτρολογώντας Ctrl+Shift+P. Επίσης παρέχει κάποια addons για επιπλέον ασφάλεια και στις καρτέλες των εικόνων παρακάτω μπορούμε να ρυθμίσουμε ανάλογα τις προτιμήσεις μας.
Πως να προστατέψω τον υπολογιστή ή το laptop μου όταν δε τον χρησιμοποιώ?Θα περιγράψω 2 περιπτώσεις  εξίσου σημαντικές στο να αποτρέψουν είσοδο από ανεπιθύμητο χρήστη.
Όταν είναι ο υπολογιστής κλειστός, καλό είναι κατά την είσοδο να ζητάει τον προσωπικό σου κωδικό. Πως γίνεται αυτό?
Μπαίνεις από την ‘Έναρξη’ στον Πίνακα Ελέγχου
3. πινακας ελεγχου

κι από κει στο ‘Λογαριασμούς χρηστών’
4.Λογαριασμοι χρηστων

Μετά κλικάρεις Αλλαγή κωδικού πρόσβασης σας
κωδικας προσβασης

Και στη φόρμα που εμφανίζεται πληκτρολογείς τα επιθυμητά στοιχεία
6.Συμπληρωση κωδικου
Όταν ο υπολογιστής είναι ανοιχτός, αλλά δε τον χρησιμοποιείς για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, καλό είναι να κλειδώνεται η οθόνη για τους ίδιους λόγους με πριν. Αυτό γίνεται μόλις ο υπολογιστής μπει σε αδράνεια. Προαπαιτούμενα πρέπει να έχεις βάλει κωδικό, όπως ανέλυσα πιο πάνω. Για να το κλειδώσεις, μπαίνεις στην ‘Έναρξη’ κι από κει δεξιά κάτω στο βελάκι, και κλικάρεις τη λέξη ‘Κλείδωμα’.
7.Κλειδωμα οθονης
Κωδικός απαιτείται και σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας, που όμως χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα μέχρι να αδρανοποιηθεί. Στην εικόνα φαίνονται τα βήμα 1. και 2. ξεκινώντας από το σημείο που δείχνει την κατάσταση της μπαταρίας κάτω δεξιά, όπου κάνεις δεξί κλικ.
8.αναστολη λειτουργιας
Στον Mozilla Firefox οι επιλογές απορρήτου κι ασφάλειας βρίσκονται στις παρακάτω καρτέλες από τις "Επιλογές" (Options) του μενού
9.καρτελες firefox
9α.καρτελες firefox


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως μπορώ να κάνω επισκευή στο τροφοδοτικό laptop;

Γιατί δεν ανοίγει το λαπτοπ ή το PC;

Πως κάνω μια σύνδεση laptop με τηλεόραση;