Κακόβουλο λογισμικό, πώς να προστατέψεις το λαπτοπ σου

Πως να προστατέψω το laptop μου;
Από τότε που μπήκε το διαδίκτυο στη ζωή μας και στη ζωή του υπολογιστή μας, αυξήθηκαν και οι κίνδυνοι. Και δεν αναφέρομαι στους εξωτερικούς που αφορούν την ανθρώπινη φύση. Αλλά τους ιούς και διάφορες άλλες μικροεφαρμογές που βλάπτουν την εύρυθμη λειτουργία του μηχανήματος και πολλά έχουμε ακούσει γι’ αυτά.
Ας μπούμε στο δια ταύτα... 2 σημαντικά προγράμματα χρειάζονται για να προστατευτούμε από αυτό το κακόβουλο λογισμικό. Ένα καλό antivirus κι ένα καλό firewall. Για το δεύτερο να αναφέρω πως τα Windows έχουν δικό τους τοίχος προστασίας και το ενεργοποιούμε ανοίγοντας τον Πίνακα Ελέγχου. Όσα αναφέρω εδώ είναι γενικά γιατί το κάθε antivirus έχει τις ιδιαιτερότητες του. Από την άλλη υπάρχουν αρκετά προγράμματα που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους... και μπορεί να αναφερθώ συγκεκριμένα σε ορισμένες μετέπειτα αναρτήσεις μου. Ο λόγος είναι απλός, αρκετοί δε γνωρίζουν τα βασικά...Μεταβαίνουμε στο “Σύστημα και Ασφάλεια”

Σύστημα και ασφάλεια
Κι από εκεί στο“Τοίχος προστασίας των Windows” όπου και το ενεργοποιούμε και η κόκκινη γραμμή που βλέπετε θα γίνει πράσινη. Επειδή χρησιμοποιώ εμπορικό πρόγραμμα προστασίας, είναι απενεργοποιημένο το Windows Firewall, γι’ αυτό και βλέπετε στην εικόνα αυτή την κατάσταση

Σε ότι αφορά το antivirus, αν δεν υπάρχει δυνατότητα να αγοραστεί κάποιο πρόγραμμα, υπάρχουν επιλογές για δωρεάν antivirus. Αφού κατεβάσετε κάποιο από το internet μέσω του browser, το κάνετε εγκατάσταση. Έπειτα ενεργοποιείτε τα ανάλογα σημεία προστασίας, ενεργοποιείτε την αυτόματη σάρωση και προστασία από ιούς. Καλό είναι να γίνει χειροκίνητα η πρώτη σάρωση για ιούς, ώστε να καθαριστεί και να μην επιτρέπει μετά οποιαδήποτε εισβολή.
Για οποιαδήποτε βοήθεια εδώ είμαι...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί δεν ανοίγει το λαπτοπ ή το PC;

Πως κάνω Βackup στο λαπτοπ μου

Πως μπορώ να κάνω επισκευή στο τροφοδοτικό laptop;