Πως να βγάλω λεφτά από μεταχειρισμένα laptop (Μέρος 2ο)

ΜΕΡΟΣ 2ο
Αφού αναφερθήκαμε εκτενώς στο 1ο άρθρο για Πως να βγάλω λεφτά από μεταχειρισμένα laptop, θα κάνω μια σύντομη αναφορά σε μια ιδέα που κυκλοφορεί μεν, αλλά θέλει πολύ καλό ψάξιμο πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση. Τι εννοώ;
Το θέμα σήμερα είναι βγάλε χρήματα από ενοικιάσεις laptop. Δηλαδή θα παρέχεις κάποιο φορητό σε ιδιώτη ή επιχείρηση με τη μέρα. Πως θα το κάνεις αυτό;
  1. Κάνεις πολύ καλή έρευνα στην περιοχή που θέλεις να αναπτυχθείς. Υπάρχει ζήτηση για ενοικίαση φορητού υπολογιστή; Οι βασικότεροι λόγοι που θα μπει στη διαδικασία κάποιος να νοικιάσει είναι, α. βρίσκεται(ή θα πάει) σε διακοπές και δε θέλει να μεταφέρει το δικό του, β. άτομο ή επιχείρηση μεταβαίνει για κάποιο συνέδριο ή σεμινάριο, και χρειάζεται ένα μηχάνημα για όσο διαρκέσει. Σε μικρότερα ποσοστά μπορεί να παρουσιαστούν άτομα που δεν έχουν laptop ή χάλασε, και νοικιάζουν για κάποιες μέρες για σερφάρισμα, αναζήτηση στοιχείων για διπλωματική - πτυχιακή ή άλλη εργασία. ΠΡΟΣΟΧΗ, ξεκινάς τη διαδικασία μόνο εφόσον πεισθείς οτι υπάρχει ζήτηση τέτοια που θα βγάζεις καλά χρήματα σε σταθερή βάση (με 3 ως 5 άτομα το δεκαπενθήμερο δεν είναι βιώσιμη λύση).  
  2. Παίρνεις το παλιό σου laptop (αν έχεις), όχι πολύ παλιό και σε καλή κατάσταση, το αναβαθμίζεις και το καθαρίζεις, όπως ανέφερα στο Πως να βγάλω λεφτά από μεταχειρισμένα laptop.
  3. Παίρνεις τον φορητό υπολογιστή του αδερφού, της αδερφής, του μπαμπά, της μαμάς, του θείου, της θείας ή οποιουδήποτε γνωστού και φίλου που είναι σε καλή κατάσταση, και δε το χρησιμοποιούν πλέον. Κάνεις την παραπάνω διαδικασία αναβάθμισης - καθαρισμού. Με τα παραπάνω 2 βήματα προσπαθείς να γλιτώσεις κάποια χρήματα από την αγορά μεταχειρισμένων. Η φιλοσοφία μας είναι όσο δυνατόν μικρότερο αρχικό κεφάλαιο μέχρι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις. 
  4. Αφού μαζέψεις 3 τουλάχιστον φορητούς (αν όχι πάρε και κανένα μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση με budget μέχρι 100€ έκαστος) ενημέρωσε στο χώρο που απευθύνεσαι για τις δραστηριότητές σου. 
  5. Οι χρεώσεις στην αγορά πάνε συνήθως κοντά στα 20€ την πρώτη μέρα και στα μισά για κάθε επόμενη. Μια καλή κίνηση είναι 10€/μέρα και 5€ για κάθε επόμενη. Με αρχικό κεφάλαιο μέχρι 200€ και 2 πελάτες εβδομαδιαίως (με μέση διάρκεια ενοικίασης 2 μέρες), δηλαδή 30€ την εβδομάδα, κάνεις απόσβεση κεφαλαίου σε 7 εβδομάδες (λιγότερο από 2 μήνες). Αφού συμπληρώσεις το 2ο μήνα και μπεις στον 3ο, με καλό marketing προσπαθείς να αυξήσεις την πελατεία και να διπλασιάσεις τα έσοδά σου. 
  6. Αφού το καταφέρεις και σε εβδομαδιαία βάση τουλάχιστον 3 φορητοί βρίσκονται σε ενοικίαση, σημαίνει οτι πλέον τα έσοδά σου είναι επί 3. Μέρος των εσόδων μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε αγορά καλύτερων φορητών (που θα ενοικιάζονται και ακριβότερα)
Ήδη βρίσκεσαι σε μια καλή ροή. Με καλή ποιότητα υπηρεσιών και επαγγελματισμό μπορείς να ανέβεις αρκετά σαν αυτοαπασχολούμενος. Για την αναβάθμιση των laptop μπορείς να διαβάσεις τον Ηλεκτρονικό Oδηγό Αναβάθμισης laptop. Υπενθυμίζω όμως να γίνει καλή έρευνα χωρίς βιασύνες. Οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες και δε χωράνε πολλά πειράματα.
Δείτε επίσης: Πως κάνω format σε laptop

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως μπορώ να κάνω επισκευή στο τροφοδοτικό laptop;

Γιατί δεν ανοίγει το λαπτοπ ή το PC;

Πως κάνω μια σύνδεση laptop με τηλεόραση;