Πως κάνω καθαρισμό - επισκευή στο πληκτρολόγιο laptop;

keyboard
Ένα περιφερειακό που όλοι γνωρίζουμε γιατί είναι σε εμφανές σημείο και το χρησιμοποιούμε κάθε φορά που ανοίγουμε τον υπολογιστή μαςείναι το πληκτρολόγιο. Στο laptop βέβαια είναι ενσωματωμένο. Σε αντίθεση με τους σταθερούς, χρησιμοποιείς όποιο keyboard θέλεις, ενσύρματο ή ασύρματο, σε κάθε φορητός ταιριάζει το δικό του συμβατό εξάρτημα.
<script>
<script>
Η χρήση του είναι σκληρή κι επίπονη, αφού χρησιμοποιείται μόνιμα σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας. Λόγω του σημείου του μαζεύει εύκολα βρωμιές και σκόνες, οπότε καλό είναι να κάνεις περιοδικά έναν καθαρισμό. Πολλοί βγάζουν τα πλαστικά των πλήκτρων για να έχουν εύκολη πρόσβαση για να καθαρίσουν την επιφάνεια. Δε το προτείνω, γιατί είναι ευαίσθητα, μπορεί να σπάσει κάποιο και θα έχεις ένα ελλατωματικό πληκτρολόγιο στο laptop σου. Καλό είναι πριν κάνεις οτιδήποτε, να βεβαιωθείς οτι η συσκευή είναι σβηστή. Πρώτο βήμα είναι να καθαρίσεις μέσα στα πλήκτρα με αέρα. Μπορείς να προμηθευτείς πεπιεσμένο αέρα από κάποιο κατάστημα ή να χρησιμοποιήσεις αέρα από κάποιο κομπρεσέρ. Αν υπάρχουν κάποια εξωτερικά σκουπίδια, στις άκρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πινελάκι να τα βγάλεις. Κάποιες στάμπες που τυχόν δημιουργηθούν, τις καθαρίζεις απαλά με ένα καθαρό πανί εμποτισμένο με λίγο καθαρό οινόπνευμα (κατά προτίμηση λοσιόν με λιγότερους βαθμούς αλκοόλης). Επίσης μπορείς να βάλεις σε μια μικρή λεκανίτσα λίγο χλιαρό νερό με ελάχιστο καθαριστικό πιάτων, να στραγγίξεις καλά το πανί αφού το βάλεις στο νερό (μη γίνει μούσκεμα το πληκτρολόγιο) και να καθαρίσεις στα σημεία. Αν κατά λάθος βραχεί για οποιοδήποτε λόγο, το αφαιρείς και το αφήνεις σε ξηρό θερμό μέρος όρθιο να ξεραθεί εντελώς. 
αντικατασταση keyboard
Τι προβλήματα μπορεί να παρουσιαστούν σε ένα laptop;
Σφάλμα σε ένα keyboard παρουσιάζεται σε περίπτωση που δεν υπάρχει καλή ή καθόλου σύνδεση με το σύστημα, δεν αναγνωρίζεται η σύνδεση αυτή  και αν υπάρχει πρόβλημα στα πλήκτρα. Που σημαίνει οτι:
  1. Αν κατά τη διάρκεια λειτουργίας του laptop ακούγεται συνεχόμενος βομβητής (μπιπ), ενδέχεται να έχει κολλήσει ένα ή περισσόετρα πλήκτρα πατημένα. 
    Λύση: Επειδή δεν επαναφέρονται μόνα τους τα πλαστικά, θα πρέπει να τα επαναφέρεις είτε κουνώντας τα είτε με ένα λεπτό μικρό κατσαβιδάκι (ή κάτι παραπλήσιο)
  1. Αν μερικά πλήκτρα αφού τα πατάς δε λειτουργούν, είναι χαλασμένα.
    Λύση: Αλλάζεις το πληκτρολόγιο
  1. Αν δε λειτουργεί κανένα πλήκτρο, υπάρχουν 3 ενδεχόμενα. Πρώτα να είναι χαλασμένα όλα τα πλήκτρα (υπερβολικά σπάνιο αν όχι αδύνατο)
    Λύση: Αλλαγή πληκτρολογίου στο laptop
    Δεύτερον, να έχει πρόβλημα το πληκτρολόγιο ή η καλωδιοταινία.
    Λύση: Αλλάζεις το πληκτρολόγιο
    Τρίτον, να υπάρχει πρόβλημα σύνδεσης και δε το αναγνωρίζει.
    Λύση: Αποσυνδέεις και ξανασυνδέεις την καλωδιοταινία του keyboard. Αν συνεχίσει να μη δουλεύει, το αλλάζεις. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να μην το αναγνωρίζει η μητρική λόγω δικού της σφάλματος. Σε αυτή την περίπτωση θέλει επισκευή η αλλαγή η motherboard.
Να συμπληρώσω στα παραπάνω το εξής... Μπορεί κατά την έναρξη λειτουργίας του λάπτοπ, να ακούγεται συνεχομ’ενος ήχος (μπιπ) και να παραμένει η οθόνη μαύρη. Μια εκδοχή είναι να υπάρχει θέμα με το keyboard. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται αντικατάστασή του...
Μπες ΕΔΩ να προμηθευτείς τον μοναδικό οδηγό Laptop - IT για τεχνκούς laptop 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως μπορώ να κάνω επισκευή στο τροφοδοτικό laptop;

Γιατί δεν ανοίγει το λαπτοπ ή το PC;

Πως κάνω μια σύνδεση laptop με τηλεόραση;