Πως να βγάλω λεφτά από μεταχειρισμένα laptop;

Πως μπορώ να βγάλω χρήματα με μεταχειρισμένα λάπτοπ;
Ο Δωρεάν Οδηγός Αναβάθμισης laptop είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα εξοικείωσης. Θα μάθεις τα βασικά σημεία σε ένα φορητό, με τα οποία μπορείς να “παίξεις”. Αυτό σε συνδυασμό με μια καλή έρευνα σε πηγές μπορεί να αποφέρει ένα καλό μεροκάματο στις μέρες που διανύουμε. Ευτυχώς, το αντικείμενο ασχολίας μας βρίσκεται σε αφθονία και μπορούμε να το βρούμε σε ποικιλία τιμών και κατάστασης. Να επισημάνω πως δεν αφορά μέθοδο γρήγορου πλουτισμού ή κέρδους. Είναι ένας καθαρός τρόπος εργασίας που μπορεί να προσφέρει από ένα χαρτζιλίκι μέχρι ένα καλό μηνιαίο εισόδημα για όποιον ασχοληθεί νόμιμα κι επαγγελματικά.
<script>
<script>
Πως θα κερδίσω από όλο αυτό;
Αφού πλέον θα είσαι σε θέση να αντικαθιστάς ή να προσθέσεις εύκολα προσβάσιμα μέρη όπως ο σκληρός δίσκος, η RAM, ακολουθείς τα παρακάτω βήματα:
  1. Κάνεις μια έρευνα για μεταχειρισμένα laptop που βρίσκονται σε καλή εμφανισιακά κατάσταση και λειτουργικά με ελαττώματα εύκολα να διορθωθούν, όπως το πληκτρολόγιο, μια μπαταρία μη λειτουργική κτλ. Καλό είναι οι τιμές αγοράς για ένα laptop υπό επισκευή να μη ξεπερνούν τα 50€.
  2. Εφόσον βρεις μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, κάνεις μια δεύτερη έρευνα για τιμές αγοράς ενός ίδιου μοντέλου σε άψογη κατάσταση. Ο λόγος που χρειάζεται αυτό το βήμα είναι για να έχεις μια ιδέα της αγοράς και τα περιθώρια που μπορείς να κινηθείς κι εσύ.
  3. Αφού επιβεβαιώσεις που χρειάζεται να επέμβεις για αλλαγή, ψάχνεις το internet για ανταλλακτικά. Αν υπάρχει μεγάλη διαφορά τιμής σε μεταχειρισμένο άψογης κατάστασης δε σε πειράζει. Το αντίθετο θα έλεγα, ψάχνεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος. Πηγές έρευνας μπορεί να είναι το ebay, το amazon, aliexpress, skroutz.gr κι ένα γενικό googlαρισμα μήπως υπάρχει κάποιο ξεχασμένο πλην αξιόπιστο ηλεκτρονικό κατάστημα με καλύτερη τιμή.
  4. Θέτεις περιθώρια κέρδους. Δηλαδή το κόστος φορητού μαζί με τις αλλαγές και πόσο κυκλοφορεί στην αγορά σε καλή κατάσταση. Καλό θα είναι να το προσφέρεις σε τιμή κατώτερη από αυτή που βρήκες, για ευνόητους λόγους. 
    Να δώσω ένα παράδειγμα: Βρήκα ένα Fujitsu siemenes Amilo με πρόβλημα στο πληκτρολόγιο 60€ (περιέχει και το τροφοδοτικό του). Ένα αντίστοιχο χωρίς προβλήματα έχει 150€ με 170€. Μετά από έρευνα για πληκτρολόγιο βρήκα τιμές... 29,5€ για μεταχειρισμένο σε άψογη κατάσταση, 24,5€ στο skroutz, 20$ στο aliexpress και σε διάφορα άλλα καταστήματα από 21€ ως 38€. Φυσικά απέκλεισα το μεταχειρισμένο καθώς και όσα είχαν πάνω από 30€. Με την τότε ισοτιμία από το aliexpress θα το αγόραζα 18,5€ με υπομονή 30 – 50 μέρες. Προτίμησα το skroutz (καθαρά προσωπική επιλογή), ενώ στις αρχές για λόγους οικονομίας θα μπορούσες να το αγοράσεις από το κινέζικο site. Συνολικά το μηχάνημα κόστισε περίπου 90€ και μια καλή τιμή πώλησης είναι 130€ με 140€.
  5. Ελέγχεις οτι το λάπτοπ είναι ακριβώς στην κατάσταση που αναγράφεται, κι όχι σε χειρότερη, και πραγματοποιείς τις αγορές σου όπως παραπάνω.
  6. Το καθαρίζεις ώστε να έχει καλύτερη εξωτερικά εμφάνιση και το επιδιορθώνεις. Καλό είναι να κάνεις και ορισμένες ρυθμίσεις σε περίπτωση που κολλάει ώστε να είναι πιο γρήγορο.
Ώρα να το πουλήσεις. Βάζεις την αγγελία σου με φωτογραφία (όσο πιο καθαρά φαίνεται το προϊόν, τόσο καλύτερα) όπου μπορείς στα μεγαλύτερα sites αγγελιών στην Ελλάδα (εκτός αν επεκταθείς στο εξωτερικό, αλλάζει όμως η τιμολογιακή πολιτική). Καλό είναι να διευκρινίσεις το μοντέλο του προϊόντος.
Τι πρέπει να έχει το laptop που θα συνδιαλλαγώ;
Το κυριότερο να αφορά ένα επώνυμο μηχάνημα κι όχι κάποιο άγνωστο ή φοβερά ζημιάρικο. Τα πιο εμπορικά είναι σε διαστάσεις 13” - 15,6”. Έχω δει αγγελία να αναφέρει “απόλυτα λειτουργικό laptop με πρόβλημα στην μητρική”. Τραγική έκφραση γιατί χωρίς μητρική δεν υφίσταται λειτουργικότητα, κι όπου ακούσεις για θέματα μητρικής... μακρυά. Μαζί με την motherboard αυτά που χρειάζονται και πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνονται είναι σκληρός δίσκος, μνήμη RAM, επεξεργαστής, οπτικός οδηγός (DVD driver συνήθως) και λειτουργικό. Για ελάχιστες απαιτήσεις των παραπάνω, καλό είναι να μπορούν να ανταποκριθούν στο μέσο όρο χρήσης της εποχής. Τι εννοώ; να έχουν τουλάχιστον Windows 7RAM 1Gb, Hard Disk 60Gb και διπύρηνο επεξεργαστή. Απέκλεισε τους Celeron κι απέφυγε τους AMD(θα πρέπει να είναι πολύ δελεαστική η τιμή για να επιλέξεις τέτοιο λάπτοπ). Οι πρώτοι είναι ζημιάρηδες, οι δεύτεροι ανεβάζουν εύκολα θερμοκρασίες.
Για να είμαι ειλικρινής, προτείνω στην πορεία, αφού μπεις στο παιχνίδι των πωλήσεων, να μπεις και στο παιχνίδι των αναβαθμίσεων. Αφού έχεις ήδη διαβάσει το Ηλεκτρονικό Οδηγό Αναβάθμισης laptop, μπορείς με καλές επιλογές, καλό κυνήγι τιμών και πιο ισχυρά συστήματα, να κυνηγήσεις μεγαλύτερο κέρδος. Μπορώ να δώσω ζωή σε ένα παλιό laptop, τέτοια που το ζηλεύουν αρκετά πιο σύγχρονα. Θα μπορεί να το χρησιμοποιεί μια νοικοκυρά, ένας φοιτητής, ακόμη και κάποιος που έχει μικρή επιχείρηση, χωρίς να υστερεί πουθενά. Θα είναι ακριβότερο μεν, αλλά αρκετά δελεαστικό σε σχέση τιμής – απόδοσης, εν συγκρίσει με κάποιο καινούριο διπλάσιας τουλάχιστον αξίας.
Στον οδηγό Laptop – IT (αν θέλεις λεπτομέρειες για τον οδηγό στείλε μου στο smithvakis@gmail.com)περιέχονται συνοπτικά ορισμένες διαδικασίες για κάποιον που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί επαγγελματικά με το αντικείμενο, κυρίως όμως περιλαμβάνει όλα τα βήματα που ακολουθεί ένας τεχνικός φορητών υπολογιστών για να λύσει και να επισκευάσει ένα λάπτοπ. Αν εξοικειωθείς με αυτά, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να βγάλεις χρήματα από ένα μεταχειρισμένο laptop. Θα τους παρουσιάσω σε επόμενο άρθρο.
Κάνε κλικ ΕΔΩ για να πάρεις ΔΩΡΕΑΝ τον Οδηγό Αναβάθμισης Laptop
 Δείτε επίσης: Πως κάνω format σε laptop;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως μπορώ να κάνω επισκευή στο τροφοδοτικό laptop;

Γιατί δεν ανοίγει το λαπτοπ ή το PC;

Πως κάνω μια σύνδεση laptop με τηλεόραση;