Πως κάνω μια σύνδεση laptop με τηλεόραση;

συνδεση TV με laptop
Είναι πολλές οι περιπτώσεις που χρειάζεται να συνδέσουμε το laptop με την τηλεόρασή μας, όπως να ελέγξουμε γιατί δε δείχνει η οθόνη του φορητού. Άλλες πάλι το κάνουμε για δική μας ευκολία πχ. να δούμε μια ταινία ή κάποιο βίντεο. Στη βασική της μορφή είναι μια απλή σύνδεση με μοναδική απαίτηση ένα καλώδιο σύνδεσης.
Ο τύπος τους όμως διαφέρει. Η πιο συνηθισμένη μορφή καλωδίου που θα συναντήσουμε είναι το καλώδιο VGA. Ένα αρνητικό είναι οτι δεν υπάρχει σήμα ήχου (εδώ χρειάζεσαι ένα επιπλέον καλώδιο audio mini jack).
καλωδιο VGA<script>
<script>
Μια παραπλήσιου τύπου σύνδεση είναι το DVI. Μη το μπερδεύεις με το VGA, είναι τετράγωνο με διαφορετική μορφή και αριθμό των εσωτερικών pins. Κι εδώ χρειάζεται καλώδιο audio για ήχο.
καλωδιο dvi
Το τρίτο καλώδιο είναι το HDMI. Έχει την υψηλότερη ποιότητα ευκρίνειας όμως παρόλο που συναντάται σε όλες τις σύγχρονες τηλεοράσεις, μπορεί να χρειαστεί αντάπτορας για τον φορητό υπολογιστή.
καλωδιο hdmi
Υπάρχουν κι άλλα είδη, όπως το S-video, τα RCA (τα συναντούσαμε σε παλιότερα μηχανήματα) και τα Display Port(κυρίως ως προσαρμογείς) που έρχονται τελευταία σε συχνότητα εμφάνισης.
S-Video RCA displayport
Τι κάνω τώρα που σύνδεσα το καλώδιο;
Έκανες το πρώτο βήμα. Τώρα αφού είναι ενεργοποιημένη η τηλεόραση και σωστά τοποθετημένοι οι ακροδέκτες, επιλέγεις από το τηλεχειριστήριο να εμφανιστεί η οθόνη του λάπτοπ. Από την άλλη επιλέγουμε να μεταφερθεί η οθόνη στην εξωτερική, είτε με το συνδυασμό πλήκτρων Fn + το ανάλογο πλήκτρο αναλλαγής οθόνης είτε από τον Πίνακα Ελέγχου
Εντοπισμος εξωτερικης οθονης
Μπορώ να συνδεθώ ασύρματα;
Η τεχνολογία έχει φτάσει σε σημείο που οι περισσότερες λειτουργίες γίνονται ασύρματα. Και φυσικά η σύνδεση laptop – TV. Μια σύνδεση που δεν έχει βέβαια την καλύτερη ποιότητα μεταφοράς δεδομένων, αλλά μπορεί να αυξήσει την απόσταση επικοινωνίας μεταξύ των 2 συσκευών. Χρειάζεται η ανάλογη συσκευή σύνδεσης μέσω wifi. Από τη μια μεριά μπορείς να συνδέσεις ενσύρματα τη συσκευή με την TV, με ένα από τα παραπάνω καλώδια. Από την άλλη βρίσκεις ασύρματα τη συσκευή από τον φορητό και συνδέεσαι ασύρματα όπως στο internet. Αν υπάρχει η δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας από την πλευρά της τηλεόρασης, τότε η χρήση καλωδίου είναι περιττή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί δεν ανοίγει το λαπτοπ ή το PC;

Πως κάνω Βackup στο λαπτοπ μου

Πως μπορώ να κάνω επισκευή στο τροφοδοτικό laptop;