Γιατί να αποφύγεις μια εξωτερική κάρτα γραφικών στο laptop

laptop graphics card
Το λάπτοπ στις μέρες μας έχει γίνει ένα δυνατό εργαλείο, ακόμη και για έναν επαγγελματία. Κι αυτό γιατί μπορεί να ανταπαξέλθει και σε πιο ανεπτυγμένες απαιτήσεις στα γραφικά του. Προαπαιτούμενο να υπάρχει ανεξάρτητη στη μητρική κάρτα κι όχι ενσωματωμένη.
Στην περίπτωση της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών υπάρχει μεταξύ άλλων, το εξής μειονέκτημα. Σε περίπτωση που καταστεί μη λειτουργική(χτύπα ξύλο), θα πρέπει να αλλαχτεί με νέα μητρική ή με καινούριο φορητό. Στην παρούσα φάση θα αναφερθώ σε μια εναλλακτική, την οποία δε προτείνω. Είναι η σύνδεση μιας εξωτερικής κάρτας γραφικών στο laptop.
<script>
<script>
κατασκευη εξωτερικης καρτας γραφκων
Ο λόγος που δε προτείνω ένα τέτοιο πρόσθετο σύστημα (όπως στην φωτογραφία), είναι οτι πλέον ένα λάπτοπ χάνει την φορητότητά του. Όπως επίσης, οτι η κατασκευή θα χρειαστεί κάποια διαδικασία. Η πιο εύκολη λύση χρήσης μιας βοηθητικής συσκευής, είναι μια εξωτερική κάρτα με σύνδεση USB. Ας εξηγήσω τι εννοώ με τα παραπάνω.
Μια κατασκευή εξωτερικής συσκευής γραφικών, απαιτεί φυσικά μια κάρτα γραφικών, ένα τροφοδοτικό, 1 σύστημα ψύξης με ανεμιστήρες, 1 Pci express card και τα κατάλληλα καλώδια τροφοδοσίας και καλωδιοταινία. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θα χρειαστεί ένα άτομο με μεράκι, περίσσεια χρόνου και χρήματα, γιατί είναι κάτι που θα κοστίσει αρκετά, που θα ασχοληθεί με τις κατάλληλες συνδέσεις ώστε να επικοινωνεί η κάρτα με τον φορητό, έχοντας την κατάλληλη τροφοδοσία και ψύξη. Να μη παραλείψω να αναφέρω οτι το παραπάνω σύστημα αναζητούν κυρίως gamers. Για τα χρήματα και τον κόπο τους όμως θα προτιμούσα ένα καινούριο δυνατό PC.
USB καρτα γραφικων
Η δεύτερη λύση, μιας κάρτας γραφικών με σύνδεση USB, υπάρχουν κάποιες έτοιμες λύσεις. Όμως δεν συνιστάται για απαιτητικούς χρήστες παρά για βασικές λειτουργίες και ενδέχεται να χρειαστεί και μια εξωτερική οθόνη. Βρήκα ένα video που θα σου δώσει μια ιδέα περί τίνος πρόκειται.
Σε περίπτωση που υποψιάζεσαι κάποιο πρόβλημα στην κάρτα γραφικών του laptop, υπάρχουν τεχνικές εντοπισμού της αιτίας στα παραρτήματα “Προβλήματα στην οθόνη” και “Βλάβη στην κάρτα VGA” που υπάρχουν στον ψηφιακό οδηγό LAPTOP-IT(1st Edition).
Αν δεν ευθύνεται η κάρτα, άλλα αίτια είναι το Inverter, το Backlight ακόμη και η ίδια η οθόνη, όπου και πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως μπορώ να κάνω επισκευή στο τροφοδοτικό laptop;

Γιατί δεν ανοίγει το λαπτοπ ή το PC;

Πως κάνω μια σύνδεση laptop με τηλεόραση;