Γραμματοσειρές στα Windows 7. Πώς τις εγκαθιστώ;

General font
Μπορώ να αλλάξω τη μορφή της γραμματοσειράς που έχουν τα Windows; Αν ναι πως μπορώ να το κάνω;
Υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν ικανοποιείται με τις προεπιλεγμένες γραμματοσειρές που υπάρχουν στα Windows. Υπάρχει βέβαια κι ένα ποσοστό που κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες οδηγούν σε αυτή την αλλαγή. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση? Υπάρχει ένας φάκελος ‘Fonts’ που βρίσκεται στον κατάλογο Windows στον οποίο μπορούμε να δούμε όλες τις προϋπάρχουσες γραμματοσειρές.
καταλογος fonts
Αν θέλεις να καταργήσεις μια ή κάποιες, τη σβήνεις απευθείας ειδάλλως μπαίνεις ‘Πίνακα ελέγχου’ – ‘Εμφάνιση κι εξατομίκευση’ – ‘Γραμματοσειρές’, και κάνεις την ίδια διαδικασία διαγραφής.
2.Γραμματοσειρες
Αντίθετα, αν θέλεις να προσθέσεις κάποια, χρησιμοποιείς το internet. Προφανώς, σε ενδιαφέρουν δωρεάν επιλογές (εμένα τουλάχιστον), οπότε γκουκλάρω τη φράση ‘δωρεαν εφαρμογες’ κι επιλέγω μια από τις πρώτες. Θα εμφανιστεί κάτι ανάλογο με την εικόνα.
<script>
<script>
3.κατεβασμα γραμμματοσειρας
Οι επεκτάσεις είναι μορφής .ttf ή .otf. Κάνεις download και έπειτα μεταφέρεσαι στο φάκελο που κατέβασες τον φάκελο. Θα παρατηρήσεις πως είναι συμπιεσμένος, οπότε με δεξί κλικ πάνω στο φάκελο και Αποσυμπίεση στον ίδιο φάκελο, θα εμφανιστεί σε κανονική μορφή.
4.αποσυμπιεση αρχειου
Ανοίγεις, επιλέγεις αυτή ή αυτές που σε ενδιαφέρουν, και με δεξί κλικ επάνω στο αρχείο επιλέγεις Εγκατάσταση.
5.εγκατασταση αρχειου
Είσαι έτοιμος και μπορείς να το διαπιστώσεις μπαίνοντας στον φάκελο της εικόνας 1. όπου θα δεις το αρχείο που εγκατέστησες.
Αν θέλεις να ασχοληθείς με κάποια γραμματοσειρά της Google, μπαίνεις στο link όπως εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα, κλικάρεις ‘Add to collection’ και είσαι έτοιμος.
6.Google fonts

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως μπορώ να κάνω επισκευή στο τροφοδοτικό laptop;

Γιατί δεν ανοίγει το λαπτοπ ή το PC;

Πως κάνω μια σύνδεση laptop με τηλεόραση;